header
Lovikkavantar i ny tappning - Pärlor

 
 
 
Nu slipper jag fysa om händerna i vinter. Jag hade en massa garn över från ett tidigare projekt och fick för mig att göra vantar. Det fick bli ett par enkla lovikkavantar fast i en ny tappning med pärlor på, som är så inne nu i vinter! Och jag blev verkligen supernöjd. Jag använde mig av Jojo kan självs mönster.
 
 
 
Mönster till lovikkavantar, damstorlek.
Det går åt 2 garnnystan och man stickar med stickor nr 5. 
Jag använde mig av Drops Eskimo i färgen army

1. Lägg upp 30 maskor - Fördela maskorna på fyra stickor. Sticka ett, 8 maskor, sticka två, 7 maskor, sticka tre, 8 maskor och sticka fyra, 7 maskor.

2. Sticka ett varv med aviga maskor.

3. Sticka 8 varv rätstickning.
 
Vänd stickningen ut och in så att du har avigsidan utåt.
Nu är mudden klar
 
 Lägg ett markeringsgarn mellan sticka fyra och ett. Detta gör du för ett enklare hålla ordning när du stickat ett varv.

4. Sticka 22 varv rätstickning. (Vill du ha en längre vante sticka fler varv)

5. Sticka de 6 första maskorna på sticka ett med en bit av ett annat garn.

6. Lyft tillbaka maskorna på sticka ett.

7. Sticka rätstickning tills arbetet mäter 20 cm från där du vänt din stickning ut och in. (Har du långa fingrar kan du behöva stick lite längre.)
 
8. Minskningsvarv:
*På sticka ett stickar du 1 maska, lyfter över en maska till nästa sticka, stickar en till maska och drag den lyfta maskan över den nyss stickade. Resten av stickan stickar du som vanligt.
På sticka två stickar du alla maskor tills tre maskor återstår. Sticka två maskor tillsammans. Sticka sista maskan som vanligt.
På sticka tre stickar du 1 maska, lyfter över en maska till nästa sticka, stickar en till maska och drag den lyfta maskan över den nyss stickade. Resten av stickan stickar du som vanligt.
På sticka fyra stickar du alla maskor tills tre maskor återstår. Sticka två maskor tillsammans. Sticka sista maskan som vanligt.

9. *Sticka ett vanligt varv.*

10. Upprepa *-* 4 gånger
 
11. Sticka maskorna två maskor tillsammans på hela varvet. På sticka två och fyra blir en ensam maska sticka den som vanligt.

12. Klipp av tråden en bit från stickningen. Trä garnet genom alla maskorna. Dra till.
 
13. Tummen: Dra bort garnet i den andra färgen.

14. Fördela maskorna på tre stickor. 4 maskor på två stickor och en sticka med 5 maskor. På varje sida om maskorna som redan finns plockar du upp en extra maska.
 
15. Sticka slätstickning tills tummen mäter 4 ½ cm. (ev. längre om du har långa fingrar)

16. Sticka maskorna två maskor tillsammans på hela varvet. 

17. Klipp av tråden en bit från stickningen. Trä garnet genom alla maskorna. Dra till.
 
 
 
LYCKA TILL!
 
 
KOMMENTERANamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:

Hej, Julia Brännmark heter jag och är en tjugoårig, Norrbottens tjej som älskar allt vad som har med mode, foto och design att göra.

Jag lägger gärna lite för mycket av min fritid vid datorskärmen och kan det mesta som har med Indesign, Photoshop och Illustrator att göra. layouter, grafiska profiler, hemsidor och framför allt fotografin har att göra. Jag har med kameran vart jag än går och har på senare år sett världen mer genom kameralinsen än vad jag ser den genom mina egna ögon.