header
Canon eos M10 + Canons 40/2,8 STM

IMG_8176
 
Det här är mitt senaste och absolut minsta tillskott i min lilla Canon-familj. Nämligen en liten och nätt Canon eos M10:a som skall få hänga med mig på både det ena och det andra, både här på hemma plan och ute i världen. Jag har egentligen i flera års tid sneglat på kompaktkameror men inte fastnat för någon, antingen har den inte levererat det jag vill att den skall leverera eller så har jag tyckt att priset har varit lite för saftigt. Men nu i årsskiftet slog jag äntligen till på en och än så länge måste jag säga att jag är supernöjd.
 
Jag har inte hunnit pröva den så mycket som jag kanske hade hoppats på ännu men det lilla jag har fotat med den, så har den helt klart hållit mina förväntningar. Jag valde att istället för att köpa objektiven som är specialgjorda för just den här kameran, köpa en mellanring så att jag ska kunna använda mina vanliga ef-objektiv (obejektiven jag annars använder på min Canon 6D och 60D) jag redan har här hemma. Samtidigt som jag även passade på att komplettera min objektivsamling en aning med det här oerhört söta lilla pannkaksobjektivet Canons 40/2,8 STM. Jag kände att det var dags att införskaffa mig ett fast objektiv med kortare skärpedjup än mina andra objektiv, samtidigt som det är oerhört litet och smidigt och passar alldeles ypperligt på min nya M10:a.  
KOMMENTERA


Ida Eriksson

Hej!

Nu är det ju väldigt länge sedan du publicerade just detta inlägg. Men jag undrar om du är nöjd med din M10:a? Har funderat länge på att köpa en och nu är den ju riktigt billig, men är rädd att jag ska bli besviken. Har en Canon 7D i vanliga fall, men den är ju rätt otymplig ibland samt så har den inte Wifi vilket är den huvudsakliga anledningen varför jag är sugen på en till kamera. Skulle du rekommendera den att ha med i vardagen samt kanske till Instagrambilder? :)

Ha en fin dag!
/ Ida

Svar: Hej ida :D ja jag skulle absolut rekommendera denna, jag är riktigt nöjd med den. Jag köpte den och en konverterare så att jag kan ha mina vanliga objektiv på den, vilket jag upplever gör att bilderna blir mycket bättre.
julia brännmark

2017-09-20 // 13:47:55
URL: http://everydayhappiness.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:

Hej, Julia Brännmark heter jag och är en tjugoårig, Norrbottens tjej som älskar allt vad som har med mode, foto och design att göra.

Jag lägger gärna lite för mycket av min fritid vid datorskärmen och kan det mesta som har med Indesign, Photoshop och Illustrator att göra. layouter, grafiska profiler, hemsidor och framför allt fotografin har att göra. Jag har med kameran vart jag än går och har på senare år sett världen mer genom kameralinsen än vad jag ser den genom mina egna ögon.